Kom jij ook vaak vol stress thuis? Met deze tips heb je minder stress op het werk

Home / Kom jij ook vaak vol stress thuis? Met deze tips heb je minder stress op het werk

Het leven is nu eenmaal behoorlijk druk in deze tijden. Werk is voor veel mensen een belangrijke besteding van hun dag. De meeste mensen zijn tussen de 25 en 40 uur per week voor de baas aan het werk. En het werk kan een behoorlijke stressfactor zijn. Mensen willen presteren op het werk en misschien wel promotie maken. Stress is echter niet goed voor je en daarom is het belangrijk om hier wat aan te doen. Want het hebben van stress is echt iets persoonlijks.

De ene persoon zal enorm veel stress ervaren in een bepaalde situatie, terwijl een ander persoon daar totaal geen stress van heeft. Nu zijn sommige mensen gewoon überhaupt niet gestrest, maar we hopen je met de tips uit dit artikel wat meer handvatten te geven om met de stress om te kunnen gaan.

Wat zorgt bij jou voor veel stress?

Voordat je iets aan de stress kunt gaan doen, is het belangrijk om voor jezelf een goed beeld te hebben van wat nu precies stress oplevert. Voor veel mensen zal die het werk zijn, het is immers ook erg druk op vele werkplekken. Maar probeer het toch wat specifieker te maken. Wat is het dan precies op het werk dat de stress voor jou oplevert? Zijn het e-mails van je leidinggevende of collega’s? Of is het de telefoon die roodgloeiend staat? Of misschien wel iets totaal anders? Probeer voor jezelf de exacte bron van de stress te bepalen.

Als je weinig focus hebt op het werk, dan kan de afleiding een grote rol spelen. Soms kunnen supplementen zoals LTO3 een optie zijn. Dit supplement bevat een combinatie van ingrediënten die kunnen bijdragen aan een verbeterde focus. Er zijn ook ervaringen met lto3 te lezen van mensen te lezen die het combineren met cafeïne in de vorm van koffie. Wellicht de moeite waard om eens te bekijken.

Bewust de bron van stress wegnemen

Nadat je een goede inventarisatie hebt gemaakt van de bron van de stress, kun je ook een plan van aanpak maken. Als het bijvoorbeeld de e-mail is van een leidinggevende waardoor je druk voelt, kun je hier bewust mee omgaan. Misschien voel jij de druk om direct te reageren, maar als dit je nu zoveel stress oplevert is het een idee om gewoon eens wat later te reageren. De stress die je ervaart komt waarschijnlijk omdat je denkt dat je iets moet doen. Maar als je dit nu eens bewust niet doet en afwacht wat de resultaat is, dan zal de stress hopelijk minder worden. De eerste paar keer zal dit best wel lastig zijn maar als er geen slechte uitkomsten zijn, zal het je steeds makkelijker afgaan.