Wanneer sluit je een verzekering tegen diefstal af, ook wel WA plus

Home / Wanneer sluit je een verzekering tegen diefstal af, ook wel WA plus

Een verzekering tegen diefstal van je spullen sluit je niet alleen af. Dit is over het algemeen onderdeel van een andere verzekering. Als het goed is heb je je spullen dus al tegen diefstal verzekerd.

Verzekeren tegen diefstal

Een verzekering tegen diefstal vind je bijvoorbeeld in een inboedelverzekering. Je inboedelverzekering sluit je af voor alle spullen die je bezit, behalve je voertuigen. Schade aan je inboedel door bijvoorbeeld brand of storm en inderdaad diefstal valt onder een inboedelverzekering.

Dit is één van die verzekeringen die niet verplicht is om af te sluiten, maar voor je eigen gemoedsrust wel ontzettend aanbevolen. Er zijn maar weinig mensen met zo veel spaargeld dat ze ineens een hele nieuwe inboedel kunnen kopen nar een brand.

Auto verzekeren met WA plus

Hoewel een inboedelverzekering ook een verzekering tegen diefstal is, geldt dat alleen als de spullen zich in je woning bevinden. Diefstal op straat of als je op vakantie bent valt niet onder je inboedelverzekering. \

Een enkele keer kun je wel een extra dekking afsluiten voor diefstal buiten de woning, maar op reis valt diefstal alleen onder een reisverzekering. En zoals gezegd vallen voertuigen ook niet onder een inboedelverzekering. Wil je voor je auto een verzekering tegen diefstal afsluiten, dan is het zaak om je auto WA-Casco  of wa plus te verzekeren. Met alleen een WA verzekering is je auto niet verzekerd tegen diefstal.

Zoals je al hebt gemerkt sluit je zonder dat je het weet in veel gevallen een diefstalverzekering af. Immers, niet alleen je inboedelverzekering is een verzekering tegen diefstal, maar ook je autoverzekering en je reisverzekering. Kijk in elk geval altijd of er geen overlap is tussen meerdere verzekeringen, je krijgt bij schade immers maar één keer uitgekeerd.